Koti
Musti
Piki
Hupi
Agility
Toko
Tuloksia
Mainittavaa
Kuvat ja videot
Terveystiedot
Linkit
Email

 

PIKI

 

2008

 

Pikin joutui jäämään tauolle agilitystä, koska Erja loukkasi syksyllä 2007 jo pitkään vaivanneen jalkansa, joka sitten leikattiin 30.2.2008. Tauko venyi 7 kuukauden mittaiseksi eli pääsimme taas treenaamaan toukokuussa. Ensimmäiset kisat menivät mainiosti ja saimme ensimmäisestä kisasta jopa 0-radan. Yhteensä kisasimme 32 kisaa 8 kuukauden aikana. Pitkä tauko näkyi suorituksissamme eli yhteistyö kangerteli välillä ja tuli myös  harmittavia ihanneajan ylityksiä. Vuoden aikana tuli SM-nollia neljä, 0-ratoja pienellä yliajalla neljä ja 5vp tuloksia neljä. Yhteistyö alkoi vuoden loppua kohtia parantua huomattavasti aikaisemmasta.

 

Syyskuussa olimme mukana Oulun koirakerhon 2-joukkueessa voittamassa Pohjois-Pohjanmaan agilityn piirinmestaruutta. Oma suorituksemme ei kyllä mennyt ihan nappiin.  

 

 

2007

 

Kisasimme vuoden aikana 35 kisaa. Viisi kisaa 1-luokassa, 17 kisaa 2-luokassa, 13 kisaa 3-luokassa. Saimme myös 2 SM-nollaa syksyn kisoissa. Piirinmestaruuskisoissa Pikin sijoitus oli 8.

 

Erja loukkasi jo pitkään vaivanneen jalkansa lokakuussa ja jouduimme jättämään agilitytreenit tauolle.

 

Piki sai Vesikoirat ry:n Vuoden 2007 agilityportugalinvesikoira -tittelin.

 

 

2006

 

20.5.2006 Pikin ensimmäisessä kisassa hienosti tulos 5vp ja kolmas sija. Kisasimme vuoden aikana 20 kisaa: 2 x O-tulos, 8 x 5vp, 7 x hyl.

 

Piki sai Vesikoirat ry:n Vuoden 2006 agilityportugalinvesikoira -tittelin.

 

 

2005 

 

Pääsimme agilityalkeiskurssin keväällä ja syksyllä jatkoimme hallissa. Oppiminen on sujunut helposti ja meno on vauhdikasta.

 

 

MUSTI

2007

 

Olemme jättäneet agilitytreenaamisen Mustin kanssa. Silloin tällöin Musti kävi Haukkukeitaalla agilitykentällä ja hyvin on esteet hallussa. Esteet pidettiin medikorkuisina.

 

2006

 

Kisasimme Mustin kanssa 15 kisaa vuoden aikana. Keväällä Mustilla tuli kylmässä treenaamisesta vaivoja ja pidimmekin helmikuusta huhtikuuhun taukoa. Kesällä jatkoimme treenaamista pääosin omissa treeneissä lyhyinä tuokioina. Talvella emme ole treenanneet lainkaan.

 

9.9.2006 olimme Mustin kanssa OKK:n joukkueessa ja voitimme maksien pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuden.

 

 

2005    

                               

19.6.2005 Jyväskylässä Musti osallistui agilityn SM-yksilokisaan ensimmäisenä portugalinvesikoirana Suomessa.  Kisat eivät menneet aivan nappiin. Sijoitus oli 72. / 127. Yksilökisan hyppyradalla tippui rimoja ja tosi tiukka ihanneaika ylittyi.  Pääsimme kuitenkin jatkoon ja agilityrata sujui virheettömästi, mutta yliaikaa tuli reilusti. Helle ja pitkä odottelu hyydytti Mustilta vauhdin.

Lauantaina 18.6.2005 ennen yksilökisoja, Mustilla sujui SM-joukkuekisa omalta osalta mukavasti. Vauhti oli reipas, mutta A:n alastulokontaktivirhe saatiin aikaiseksi. Edustamallemme Oulun koirakerhon -joukkueelle tuli kuitenkin kaksi hylättyä suoritusta, joten joukkue ei saanut tulosta.

23.7.2005 Musti osallistui Suomen MM- ja PM-karsintoihin ensimmäisenä portugalinvesikoira rotuisena. Mustilla oli todella vauhdikkaita ratoja ekalta päivältä ja mattoalusta tuntui sopivan Mustille hyvin. Emme kuitenkaan päässeet jatkamaan sunnuntaina, mutta kokemus oli positiivinen. Mustin sijoitus 51.

Musti sai Vesikoirat ry:n Vuoden 2005 agilityportugalinvesikoira -tittelin.

 

2004                                                                                                                          

Vuonna 2004 Musti ansaitsi jälleen itselleen Vesikoirat ry:n agilityportugalinvesikoira tittelin, ja tämä vuosi on ollut Mustin paras agilityvuosi 3-luokassa. 0-ratoja tuli 10 ja Oulussa Piirinmestaruuskisoissa Musti tuli neljännelle sijalle kahdella onnistuneella 0-radalla. Vuoden lopussa oli kasassa jo kuusi seitsemästä SM-kisoihin vaadittavista 0-radoista.  Piki -poika on tuonut vipinää Mustin elämään ja kunto sekä ketteryys ovat varmastikin parantuneet Pikin kanssa kanssa temmeltäessä. Talven hallitreeneissä Musti yllätti iloisilla ja vauhdikkailla radoilla.

 

Musti sai Vesikoirat ry:n Vuoden 2004 agilityportugalinvesikoira -tittelin.

 

2003                                   

Musti on yhä 5-viisivuotiaanakin rauhallinen harjoituksissa, mutta kisoissa saattaa esiintyä yllättävää kuumenemista. Ohjaajan taidot ovat olleet monesti kovalla koetuksella.  Lähitavoitteenamme on puhtaat 0-radat.  Musti ansaitsi itselleen vuoden 2003 agilityportugalinvesikoira tittelin. 

 

Musti sai Vesikoirat ry:n Vuoden 2003 agilityportugalinvesikoira -tittelin.

 

2001–2002                         

Vuoden 2001- 2002  agilitymenestys on ollut vaihtelevaa.  Vuoden 2002 kilpailuista mieleenpainuvin oli kesäkuun alun kisaviikonloppu, jolloin Musti voitti Oulun Pedigree-Cup osakilpailun.  Huolimatta saavuttamattomista tavoitteista Musti sai hyllyymme Vuoden 2002 agilityportugalinvesikoira –pytyn.

 

 

2000                                   

Musti tuntuu pitävän kilpailuista, koska vauhtia löytyy kilpailuissa enemmän kuin harjoituksissa.  Luokkanousu 3-luokkaan oli nopeaa: 6 kisaa sekä 1-luokassa että 2-luokassa.  Ensimmäinen kilpailuvuotemme meni todella hyvin, joten Mustista tuli vuoden 2000 agility portugalinvesikoira.

 

1998 – 1999                       

Musti aloitti agility harrastuksen äidin kanssa kahdeksan kuukauden iässä Oulun Koirakerhossa. Esteiden oppiminen kävi aika helposti. Talvella harjoittelemme hallissa ja kesällä ulkokentällä. Musti on luonteeltaan sosiaalinen ja iloinen koira. Ensimmäisen kesän harjoittelua haittasi kova kiinnostus kavereita kohtaan, mikä johti karkuretkiin. Toisen kesän harjoitukset sujuivat kurinalaisesti. Sekä äiti että Musti odottavat innolla viikon harjoituksia mukavan porukan kanssa. Mustin kilpailu-ura agilityssä alkoi joulukuussa 1999